Spring naar de content

Loden Leeuw alleen voor échte BN’ers weggelegd

Als we Kluun moeten geloven staat de geloofwaardigheid van Johan ‘Ik zeg: Doen!‘ Derksen op het spel. In Veronica Magazine zegt de voormalig reclamemaker dat ‘het merk Derksen lijdt onder de reclamecampagne’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Derksen is genomineerd voor de Loden Leeuw Persoonlijkheidsprijs voor zijn schnabbel voor de Nederlandse Energie Maatschappij. Gelet op de geschiedenis van de reclameprijs komt die nominatie juist enorm gelegen voor de mopperende voetbalcommentator. Zijn status als BN’er is hiermee namelijk definitief bevestigd.

Als BN’er is elke vorm van publiciteit goed. Een slechte reclame blijft namelijk net zo hangen als een uitstekende reclame. Daar is ook Kluun het mee eens: “Deze werkt. Je bent ervan overtuigd dat de Nederlandse Energie Maatschappij de goedkoopste energieleverancier is.”

Datzelfde kan gezegd worden van eerdere winnaars. ‘Dit is mijn winkel‘ is sinds vorig jaar onlosmakelijk verbonden met ex-Lama Arie Koomen (2010). De zinsnede ‘ongewenste luchtjes‘ roept meteen het beeld op van Joop Braakhekke bij een wc-pot (2008). En de witte badjas stond niemand zo mooi als volkszanger Frans Bauer (winnaar 2009).

De lijst van genomineerden kent ook dit jaar louter BN’ers van het topsegment. Kim Holland, Arie Boomsma, chefkok Robert Kranenborg, tennisser Raemon Sluiter: het moet voor Johan Derksen een eer zijn daar tussen te staan.

Stemmen kan hier.