Presidentskandidaat Gingrich krijgt steun van vreemdgangerssite

matthijs prinzen 22 dec 2011 Politiek

Datingsite AshleyMadison heeft, meeliftend op het succes van de Republikeinse presidentskandidaat Newt Gingrich een billboard opgehangen met zijn beeltenis en de tekst: “Faithful Republican, Unfaithful Husband. Welcome to the AshleyMadison.com Era.” Only in America.

AshleyMadison is een datingsite voor mensen die willen vreemdgaan naast hun huidige relatie. Het motto van de website is dan ook ‘Life is short. Have an affair’. Noel Biderman, oprichter van de site, legt uit waarom zijn website juist voor Gingrich koos: “Hij laat zien dat echtelijke trouw geen invloed heeft op het vermogen van iemand om zijn baan uit te oefenen. De tijden zijn duidelijk veranderd als een vreemdgaande politicus zo populair kan zijn in de Verenigde Staten.”

Newt Gingrich staat in de meest recente peilingen nog bovenaan, ondanks felle kritiek op zijn privé-leven. Van de voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden is bekend dat hij in het verleden niet al te trouw is geweest in zijn huwelijken. Zijn eerste vrouw verliet hij toen zij in het ziekenhuis herstellende was van kanker. Ook zijn tweede vrouw verliet hij voor een ander. Gingrich is nu al elf jaar getrouwd met zijn derde vrouw, Callista.

Onder druk van de conservatieve vleugel van de Republikeinse partij heeft Gingrich vorige week nog nadrukkelijk trouw moeten beloven aan zijn echtgenote. In een brief aan een invloedrijke lobbygroep schreef hij: “Ik beloof het instituut van het huwelijk te handhaven door persoonlijke trouw aan mijn echtgenote te beloven en de echtverbintenis van anderen te respecteren.” Door de belofte hoopt Gingrich alsnog de steun van de conservatieven te krijgen.

Reageer op artikel:
Presidentskandidaat Gingrich krijgt steun van vreemdgangerssite
Sluiten