Spring naar de content

Als de heren politici eens wat minder tijd besteden aan verplassen, hebben ze meer tijd voor hun échte werk

Ik vind het maar vermoeiend. Telkens die berichten wie wie nu weer de loef afsteekt op Twitter. Noem het ‘politiek spel’, maar waarom maken Wilders en Cohen er tijd voor als ze het al zo druk hebben?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Karen Geurtsen

Haha. PvdArabieren. Minder spitsvondig, maar toch doeltreffend want bovenaan op Nu.nl: Wilders is een schreeuwende machtspoliticus. Ooit bracht ik een blauwe maandag door bij de PVV dus ik weet: reuring was er op de fractie het meest als er peilingen aan zaten te komen of als Wilders Pechtold weer eens aanpakte. Of andersom.

Ik neem gevoeglijk aan dat we Pechtold inmiddels wel kunnen vervangen door Cohen, maar dat er verder weinig veranderd is.

Bij andere partijen zal dat niet veel anders zijn. Voor veel fractiemedewerkers en parlementariërs is het misschien ook de hoofdreden dat ze in de Tweede Kamer werken. Dan zitten ze ‘dichtbij het vuur’ en voelen ze zich belangrijk. En o ja, ze hebben ook nog een gedachtegoed dat ze willen steunen.

Helaas heeft het op de man spelen tot gevolg dat het dikwijls vooral om het spel gaat en weinig om de knikkers. Politici die verstrengeld raken in wedstrijdjes ‘wie heeft de grootste piemel’ zijn nu eenmaal minder gefocust op werkelijk belangrijke zaken als ‘hoe komen we de crisis zonder kleerscheuren door’.

Misschien is het wel noodzakelijk, het hebben van een zekere mate van statusgevoeligheid, om mee te kunnen blijven draaien in het razende tempo van de politiek. Anderzijds: als de heren eens wat minder tijd besteden aan verplassen, hebben ze het wellicht ook minder druk, en zodoende meer tijd voor hun échte werk.