Spring naar de content

Hartpatiënt wordt YouTube-hype na overlijden

Ben Breedlove uit Texas was 18 jaar toen hij op Eerste Kerstdag overleed aan een hartstilstand. Dit was geen verrassing, hij leed aan een aangeboren hartaandoening en ontsnapte al drie keer eerder aan de dood. Opmerkelijker was dat zijn begrafenis door meer dan duizend mensen werd bezocht en live werd uitgezonden op de lokale televisie. Reden voor alle belangstelling: nog geen week voor zijn dood plaatste Ben een hartverscheurend filmpje op YouTube waarin hij vertelde over zijn bijna-dood ervaringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In This is my story deelt Ben Breedlove door middel van flashcards zijn levensverhaal met de wereld. Hij vertelt dat hij al drie keer ternauwerdood aan de dood ontsnapte en tweemaal een bijnadoodervaring had meegemaakt. De eerste vond plaats op zijn vierde, waarvan hij alleen nog maar weet dat hij een prachtig wit licht zag. Zijn tweede vond in de zomer van 2011 plaats. In de gang van zijn school viel de jongen flauw waarna zijn hart drie minuten stilstond. Volgens Ben kreeg hij in een soort droom bezoek van zijn favoriete rapper Kid Cudi die zijn favoriete nummer speelt.

Op Eerste Kerstdag overleed Ben aan de gevolgen van een hartstilstand. Niet snel nadat dit bekend wordt raakt zijn internetfilmpje razend populair. Miljoenen kijkers hebben het filmpje ondertussen bekeken.

Ben Breedlove is sinds zijn overlijden een inspiratie voor velen geworden. Tientallen mensen hebben filmpjes met daarin condoleances, muzikale odes en soortgelijke levensverhalen op YouTube geplaatst en dokters grijpen de kans aan over Bens hartaandoening te praten. Zo is een doodnormale Texaanse tiener na zijn dood een inspiratie voor velen geworden.

Bekijk het verhaal van Ben Breedlove hieronder: