Spring naar de content

Wat als neonazi’s die 8450 vernielingen, mishandelingen en geweldsincidenten hadden gepleegd?

Stel dat er elk jaar een dag is die door neonazi’s of door krakers zou worden aangegrepen om op grote schaal delicten te plegen in de sfeer van openlijke geweldpleging, bedreiging, beroving, vernieling en mishandeling. Stel dat daarbij ook agenten, brandweerlieden en ambulancemedewerkers niet zouden worden gespaard en stel dat al die ellende ons elk jaar weer vele miljoenen euro’s zou kosten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Roelof Bouwman

Ik denk dat ik wel weet wat de overheid in dat geval zou doen. De raddraaiers onder de neonazi’s of krakers zouden voortaan voorafgaand aan hun jaarlijkse reldag preventief worden vastgezet. De Nederlandse Volks-Unie zou waarschijnlijk worden verboden en de antikraakwetgeving zou nóg verder worden aangescherpt.

Maar ja, aan neonazi’s en krakers hebben we in Nederland nu eenmaal een veel grotere hekel dan aan de landgenoten die zich jaarlijks plegen te misdragen in de nacht van 31 december op 1 januari. En dat verklaart een hoop. Om precies te zijn 8450 vernielingen, mishandelingen en geweldsincidenten, want dat was de oogst van de jongste jaarwisseling. En daar krijg je bijna zin van om speciaal alle neonazi’s en krakers een voorspoedig 2012 toe te wensen.