Spring naar de content

Chinese overheid schrapt tweederde van entertainment op tv

Vanaf deze maand worden er minder entertainmentprogramma’s uitgezonden op de Chinese televisie als gevolg van een overheidscampagne. De maatregel kwam nadat de Chinese president Hu Jintao in een communistisch tijdschrift waarschuwde voor invloed vanuit het Westen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Volgens de nieuwe maatregel mag elke zender onder meer maar twee entertainmentprogramma’s per week uitzenden. Ook moeten de zenders in hun programmering tussen 6 uur ’s ochtends en middernacht in totaal minstens twee uur besteden aan nieuwsprogramma’s en moet elk kanaal tussen 6 uur ’s avonds en half 12 ’s nachts twee keer een nieuwsprogramma van dertig minuten uitzenden. Soaps en populaire datingprogramma’s zullen nog wel te zien zijn op prime time, maar dan alleen in het weekend. In totaal wordt tweederde van het totale aanbod aan entertainmentprogramma’s geschrapt.

De Chinese overheidsorganisatie die televisie, radio en film reguleert, de State Administration and Radio Film and Television (SARFT), verklaarde dat televisiezenders meer programma’s zijn gaan uitzenden ‘die traditionele deugden en socialistische kernwaarden promoten’. Vooral talentenjachten, realityshows en talkshows zijn het slachtoffer geworden van de nieuwe maatregel. Deze programma’s zouden getuigen van ‘weinig smaak’ .

Te vrezen valt dat ook dit kaliber entertainment (inderdaad, u herkent Lady Gaga’s Bad Romance) verleden tijd is.
<iframe width=”470″ height=”325″ src=”http://www.youtube.com/embed/IF5WYaoWXI4″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Onderwerpen