Spring naar de content

Majesteits hoofddoek; Wouke vat het even samen

Koningin Beatrix brengt op dit moment samen met de Prins van Oranje en prinses Maxima een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten. De dag begon met een bezoek aan een moskee. De PVV – uiteraard – op haar achterste benen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold stond vanmorgen op met een zeker voorgevoel. En hij had gelijk; om 11.43 uur begon de redactietelex te ratelen. De PVV noemde het bezoek aan de Abu Dhabi moskee ‘een wanvertoning’. Koningin Beatrix zou door het dragen van haar hoofddoek – nu ja, eerder een hoofddoek de luxe – ‘de onderdrukking [[popup file=”2012-01/wanvertoning.jpg” description=”van vrouwen legitimeren” align=”inline” ]]’.

Maar zou het echt waar zijn wat de PVV zegt, maakt de koningin een statement en spreekt ze zich uit vóór ‘islamisering, onderdrukking en discriminatie van de vrouw’? De grande dame van het Binnenhof – Wouke van Scherrenburg – denkt daar anders over:

Instant update – “De koningin past zich altijd aan de gewoontes aan van het land dat ze bezoekt,” aldus de Rijksvoorlichtingdienst.