Spring naar de content

En wéér valt Wilders koningin Beatrix aan. Lekker makkelijk

Het begon met kritiek op de ‘GroenLinkse’ kerstboodschap van Beatrix. Daarna verscheen een boek waarin de ex-ministers Gerrit Zalm en Els Borst zeiden dat koningin Wilhelmina, de grootmoeder van Beatrix, zich in Londen te weinig had uitgesproken tegen de jodenvervolging. Meteen twitterde Geert Wilders dat excuses passend zouden zijn voor de ‘slappe houding’ van de regering in ballingschap tijdens de oorlog. En gisteren was het opnieuw raak, toen Wilders de kleding bekritiseerde die Beatrix droeg tijdens een bezoek aan een moskee in de Verenigde Arabische Emiraten. Drie uithalen richting ons koningshuis in amper twee weken – zou daar een strategie achter schuilgaan?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Roelof Bouwman

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het zou zomaar kunnen. De PVV dreigt als gedoogpartner van het kabinet-Rutte steeds verder ingekapseld te worden en in die situatie kan het natuurlijk absoluut geen kwaad om af en toe nog even je oude, wilde veren te laten zien. De Oranjes, representanten bij uitstek van het establishment, zijn dan een dankbaar doelwit.

Dankbaar, maar ook ongevaarlijk. Want je tanden laten zien aan Beatrix is politiek veel minder riskant dan PVV-achtig op je strepen gaan staan tijdens onderhandelingen met Rutte en De Jager over extra miljardenbezuinigingen op (misschien wel) de ouderenzorg of (misschien wel) de politie. Of verdenken we Wilders nu geheel ten onrechte van het ‘misbruiken’ van de Oranjes?