Spring naar de content

Kritiek op fascistenscriptie: polemisch stuk in steenkolenengels

Nog even over die fascistenscriptie van Henk Bovekerk. De Tilburgse student kreeg dus een 10 omdat hij feilloos aantoonde dat de PVV een fascistische club is. Hoewel, feilloos?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Nu critici de in het Engels geschreven scriptie (pdf) ook daadwerkelijk gelezen hebben, stapelt de kritiek zich op. Hoe konden dr. Jan Jaap de Ruiter en prof. dr. Jan Blommaert een 10 geven?

“Het is eigenlijk best een schande dat een polemisch stuk als dit, waarbij tegenargumenten niet behandeld worden, voor een wetenschappelijke prestatie mag doorgaan,” schrijft Joost Niemöller, die stelt dat de veiligheid van Wilders door Bovekerks werkje verder op het spel is gezet.

Collega-columnist Esther Boom wijst op het steenkolenengels van Bovekerk. “Zinsconstructies lijken letterlijk uit het Nederlands vertaald, zonder oog voor Engelse grammatica of Engels taalgebruik, wat het geheel een nogal knullige uitstraling geeft.”

Student Victor van der Sterren sluit zich aan bij de kritiek. “Gezien de ernstige gebreken in dit onderzoek zijn deze stellingen allemaal onbewezen, en is zijn conclusie in wetenschappelijke zin inhoudsloos.”

Ook bakkeromdehoekcolumniste Sylvia Witteman scande de inmiddels meestgelezen scriptie van Nederland. Ze vond een taalfout. “Die had dus sowieso geen 10 mogen krijgen.”

Onderwerpen