Spring naar de content

Ben Tiggelaar stoot Saskia Noort van de troon

Al tijdenlang domineren de fictietoppers van Saskia Noort en Peter Buwalda de bestsellerlijsten. Deze week echter is het best verkochte boek een zelfhulppublicatie. Dromen, Durven, Doen van Ben Tiggelaar stoot Noorts boek Koorts van de eerste plaats.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

Willekeurige zin uit Tiggelaars managementboek: “Je kunt lange tijd dromen van een strak en gezond lijf. Maar er moet iets gebeuren wat de zaak in beweging brengt.” Geen speld tussen te krijgen. Hij belooft antwoorden op vragen als ‘Waarom houden we de meeste veranderingen niet vol?’ en ‘Hoe ontwikkel je met succes nieuwe, effectieve gewoontes?’

Volgens AKO ligt de stijging voor een deel aan de 50% korting die de boekhandel tijdelijk geeft op het boek van Tiggelaar.

Nieuw in de fictietop is De Dinsdagvrouwen van Monika Peetz van uitgeverij Artemis. De roman, over vijf vrouwen die gezamelijk naar Santiago de Compostella reizen, is een groot succes in Duitsland. De schrijfster woont inmiddels in Amsterdam.

Traditionele nieuwkomer in  de non-fictietop is Het aanzien van 2011. Het boek staat nét boven Het afzien van 2011, waarvan de titel uiteraard is geleend van Van Bree.

Onderwerpen