Spring naar de content

Rick Nieman over Twan Huys: ‘Hij lachte, laatst. Twan lachte! Hèhè, dat mag wel in de krant’

Dat Rick Nieman (46) zijn lievejongensimago aan het afschudden is, merkten we al toen hij oud-collega Jeroen Pauw (200+) tot schurens toe doorzaagde over zijn wisselendecontactenverslaving. Dat was afgelopen oktober. Nu heeft hij weer een Kwestie van Kiezen-serie te promoten. In een interview met de VARAGids zet de RTL-man publieke omroepcoryfeeën Twan Huys, Sven Kockelmann en Eva Jinek te kakken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Twan Huys is het voornaamste slachtoffer. “Laats zag ik Mark Rutte bij College Tour, een hele leuke uitzending. Zowel een meisje als een jongen vroegen Rutte of hij met ze wilde trouwen. Maar Twan Huys ging er niet op door. Ik dacht thuis: vráág het nou gewoon! ‘Bent u straight, bent u gay, heeft u een relatie?'” Saillant: afgelopen weekeinde beweerde een afzwaaiende Privé-reporter op tv dat Rutte op Niemans echtgenote Sacha de Boer valt.

Verderop in het interview krijgt Huys nog een kat. “Twan heeft een mooie baan, maar ik zou niet willen ruilen. Nieuwsuur is zo saai. Nieuws mag toch ook weleens léuk zijn? Hij lachte, laatst. Twan lachte! Bij Nieuwsuur! Hèhè, dat mag wel in de krant.”

RTL Nieuws op één, Nieuwsuur op negen
Nog een paar regels verder steekt hij de draak met Huys’ 101-geilheid. “Ik weet nog hoe hij een keer zei dat Nieuwsuur maatschappelijk relevant is, en wij niet. Laatst liet mijn baas Harm Taselaar me het verantwoordingsrapport van de publieke omroep zien. (…) Er zit een overzicht ‘relevantie’ bij, waarin ze turven  welke rubriek de meeste onderwerpen heeft gebracht die zijn opgepikt, onder meer door de Tweede Kamer. Stond RTL Nieuws op één, NOS Journaal op twee, Nieuwsuur op negen. Dan denk ik wel even: ha, zal ik Twan Huys bellen?”

Ook interview-concullega Sven Kockelmann krijgt een sneer. “Ik denk dat Sven vaak voor de kill kiest. Dat toontje. Het ik-neem-mezelf-heel-serieus-toontje. Kijk-mij-eens-kritische-vragen-stellen. Ik word daar tegenwoordig wat moe van.”

De Maserati’s van Eva Jinek
En dan is er nog Eva Jinek, die met Sacha de Boer samenwerkte bij het NOS Journaal. Nieman vindt haar ‘erg goed’, maar klapt vervolgens uit de school. “Als ik naar mijn werk ga, rijd ik langs de NOS. Daar is een speciaal parkeerdek voor de vrouwelijke presentatrices. (Hier een korte stilte voor uw obligate vrouwen-kunnen-niet-parkeren-grap, red.) Waarop gewone auto’s staan, zoals de Smart van Sacha. En ineens stonden daar ook Maserati’s en Aston Martins. Geleend van Bram. Natuurlijk mag Eva dat doen, ik rijd ook weleens in de Smart van Sacha, maar het is ook geestig, toch?”

Onderwerpen