Spring naar de content

Buzz-top-3: Schettino, Knot & Jay-Z

1. FRANCESCO SCHETTINO (1960) – Kapitein van cruiseschip Costa Concordia. Wordt wereldwijd veracht vanwege zijn gebrek aan leiderschap bij de ramp met de Concordia vorige week. Verliet zijn schip als een van de eerste, maar ontkende dit in eerste instantie. Uit opgenomen gesprekken met de kustwacht bleek dat Schettino loog. Beweert nu in een reddingsboot te zijn gevallen en zag geen mogelijkheid meer het schip op te komen. Lijkt onwaarschijnlijk, omdat zijn tweede en derde onderofficier in dezelfde boot zaten.  

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

2. KLAAS KNOT (Bedum, 1967) – President van De Nederlandsche Bank (DNB). Begin januari maakte Knot het voorstel bekend om hypotheken te beperken tot negentig procent van de woningwaarde. Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) bracht vandaag naar aanleiding van een onderzoek naar buiten dat de mogelijkheden voor starters op de woningmarkt hierdoor nog meer beperkt worden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

3. JAY-Z (Brooklyn, 1969) – Amerikaanse rapper. Eerder deze week kwam het bericht nog naar buiten dat Jay-Z niet langer het woord ‘bitch’  zal gebruiken in zijn teksten. Dit als gevolg van de geboorte van zijn dochter Blue Ivy. Maar serieus moeten we deze belofte niet nemen: donderdag maakte een woordvoerder van de rapper bekend dat het woord gewoon nog in zijn nummers zal voorkomen.

Vorige week: 1. Beatrix van Oranje 2. Henk Bleker 3. Joran van der Sloot

Onderwerpen