Spring naar de content

Ierse Jeremy Paxman vloert Europa

Aardig momentje vorige week in Dublin waar de ECB, EU en het IMF bijeenkwamen om de Allesomvattende Crisis te bespreken. Vincent Browne, de Ierse Jeremy Paxman, stelde een eenvoudige vraag op de afsluitende persconferentie: waarom moet de Ier miljarden ophoesten voor de falende banken?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Klaus Masuch van de Europese Centrale Bank hemelde een Ierse taxichauffeur op die zo’n goed inzicht had in de oorzaken en de gevolgen van de crisis. Browne wilde daar wel even in meegaan en stelde namens diezelfde taxichauffeur een vervolgvraag: “Kan u het Ierse volk eens uitleggen waarom het miljarden euro’s aan Europese banken moet betalen als schadeloosstelling voor ongegarandeerde obligaties, waarmee de gewone Ier niets te maken heeft?”

Dat deed van auw, de Europese Centrale Bank stond met de mond vol tanden. Het verslag ziet u hieronder, het volledige transcript hier. “There’s no answer, is that right? Is that it? No answer?

Onderwerpen