Spring naar de content

Google+ staat pseudoniemen (deels) toe

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In een verklaring op het Google+-account van vice-president Bradley Horowitz valt te lezen dat Google zijn sociale netwerksite zoveel mogelijk op de ‘echte’ wereld wil laten lijken. Daarom werd gebruikers gevraagd de naam op te geven die zij ook in het dagelijks leven gebruiken. Volgens Horowitz was maar een klein deel van de gebruikers tegen de nieuwe regeling, maar hebben zij hun protest wel duidelijk gemaakt. 

Bijnamen, meisjesnamen en namen in andere schriften (zoals Japans) zullen komende week naast de echte naam te zien zijn in het account van de gebruiker. Niet in alle gevallen gaat Google meteen akkoord. Pseudoniemen, zoals Twitter-namen, worden per geval bekeken. Mocht een pseudoniem niet geaccepteerd worden, dan kunnen gebruikers contact opnemen met Google voor een evaluatie. Hiervoor moeten zij documenten opsturen die bewijzen dat het pseudoniem of de bijnaam van hem of haar is.

Onderwerpen