Google+ staat pseudoniemen (deels) toe

joyce plakk 25 jan 2012 Economie

Voor gebruikers van het onlangs gelanceerde Google+, de sociale netwerksite van Google, is het vanaf volgende week mogelijk een bijnaam in hun account te zetten. Nu moeten gebruikers hun echte naam nog opgeven. Wie wel een account met een pseudoniem aanmaakt, wordt geweigerd. Wat Google+ op flink wat kritiek van gebruikers kwam te staan.

In een verklaring op het Google+-account van vice-president Bradley Horowitz valt te lezen dat Google zijn sociale netwerksite zoveel mogelijk op de ‘echte’ wereld wil laten lijken. Daarom werd gebruikers gevraagd de naam op te geven die zij ook in het dagelijks leven gebruiken. Volgens Horowitz was maar een klein deel van de gebruikers tegen de nieuwe regeling, maar hebben zij hun protest wel duidelijk gemaakt. 

Bijnamen, meisjesnamen en namen in andere schriften (zoals Japans) zullen komende week naast de echte naam te zien zijn in het account van de gebruiker. Niet in alle gevallen gaat Google meteen akkoord. Pseudoniemen, zoals Twitter-namen, worden per geval bekeken. Mocht een pseudoniem niet geaccepteerd worden, dan kunnen gebruikers contact opnemen met Google voor een evaluatie. Hiervoor moeten zij documenten opsturen die bewijzen dat het pseudoniem of de bijnaam van hem of haar is.

Reageer op artikel:
Google+ staat pseudoniemen (deels) toe
Sluiten