Spring naar de content

Nico Dijkshoorn verovert een plek in de Boeken Top 10

‘Een teder portret van een onbeholpen man’. Zo werd Nooit ziek geweest, het nieuwe boek van Nico Dijkshoorn –  vooral bekend als columnist, muzikant en huisdichter van De Wereld Draait Door – beschreven op de Belgische website Knack. Ook in eigen land was er lof: ‘een legitiem literair werk’, recenseerde nu.nl.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De roman beschrijft de moeizame relatie tussen Nico en zijn vader Klaas, een bijzonder koppige man die wars is van elke vorm van intellectueel gemekker. Een automonteur die opeens antiekhandelaar wilde worden en zich lovend uitliet over ‘Piet Kasso’. Klaas zit tegenwoordig dement in een verzorgingstehuis, terwijl zoon Nico de Boeken Top 10 binnensluipt. Nooit ziek geweest is de enige nieuwkomer in de lijst, die al weken wordt gedomineerd door eenzelfde reeks bestsellers:

1. Dromen, durven, doen – Ben Tiggelaar

2. Noorderlicht – Suzanne Vermeer

3. Bonita Avenue – Peter Buwalda

4. Koorts – Saskia Noort

5. Ouwehoeren – Martine & Louise Fokkens

6. Dit wordt jouw jaar – Ben Tiggelaar

7. Een keukenmeidenroman – Kathryn Stockett

8. Nooit ziek geweest – Nico Dijkshoorn

9. Steve Jobs – De biografie – Walter Isaacson

10. Wij zijn ons brein – Dick Swaab

Onderwerpen