Spring naar de content

‘Geen iPod voor Steve Jobs’

Altijd gedacht dat Steve Jobs in een supermodern huis woonde? Waar hij bij thuiskomst bij wijze van spreken met één druk op de knop de gordijnen dicht trok, de deur op slot deed en het koffiezetapparaat aanzette? Dat beeld is lichtelijk aangetast door zanger Neil Young, die op een technologieconferentie verklaarde dat Jobs het liefst naar muziek op een elpee luisterde. Geen oortjes, touch screen en superklein formaat, dus.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De platen van vroeger hebben naar verluidt het ‘echte’ geluid van de studiomuziek; iets waar het bij de digitale muziek van nu aan ontbreekt. Muziekliefhebber Jobs zou daarom geen gebruik hebben gemaakt van een iPod. Volgens Young waren hij en de Apple-voorman bezig om de gunstige eigenschappen van elpees om te zetten naar een hedendaags formaat. De kwaliteit van vroeger met de techniek van nu.

Journalist Walt Mossberg bevestigde het bericht. Volgens hem was Jobs altijd verbaasd dat “mensen bereid zijn kwaliteit in te ruilen tegen geld of gemakzucht”.

Onderwerpen