Spring naar de content

10 opmerkelijke tips tegen de kou

We hebben al bijna een week winterweer en dus is de belangrijkste vraag van het moment: Hoe kunnen we onszelf het beste beschermen tegen de kou? Op internet zijn veel websites te vinden die tips geven aan de wanhopige burger of automobilist of hondenbezitter enzovoorts. Hieronder de meest opvallende, en soms ook voor de hand liggende, tips.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

1.    Een klassieker, maar blijkbaar toch nog waard om te vermelden: de ANWB benadrukt dat de slotontdooier voor de auto niet ín de auto bewaard moet worden.
2.    Ook de RIVM is van de partij. Hun eerste tip? Zorg dat je de weersverwachting kent. Ja…
3.    En dan een tip die vooral bedoeld is voor het meest extreme winterweer (lees: een winter die niet gauw in Nederland zal voorkomen). De GGD Zuid-Holland Zuid raadt het af om piercings en oorbellen te dragen. Deze zouden namelijk aan de huid vast kunnen vriezen.
4.    De hondenbescherming is ook actief met tips tegen de kou. Zij raadt aan om de voetzooltjes van honden met vaseline of uierzalf in te smeren, om de pootjes te beschermen tegen pekel.
5.    Opnieuw een tip van de ANWB. Zij geven een stappenplan hoe je in het winterweer het beste kunt wegrijden met de auto, namelijk: “Eerst krabben, dan instappen, starten en rustig wegrijden”.
6.    Voor de hardlopers onder ons: Body Guard, een praktijk voor sportverzorging en blessurepreventie, raadt aan om handschoenen te dragen bij het rennen.
7.    En voor de wielrenners onder ons: volgens de website wielersportinfo.nl is aluminiumfolie of kranten in je schoenen doen heel normaal om tijdens het fietsen koude voeten te voorkomen.
8.    Bioweer.nl raadt ouderen aan om warm te blijven. Volgens de website wordt de kans op valpartijen en spierstijfheid dan kleiner. Kijk, dat kunnen we dan wel weer begrijpen.
9.    Nog eentje in het rijtje ‘Die kennen we al’: volgens de website mens-en-gezondheid.nl is het verstandig om warme dranken te nuttigen.
10.    Van dezelfde website: de USB-voetenwarmer. In te pluggen op een USB-aansluiting bij jou in de buurt. En hij bestaat ook nog.

Onderwerpen