Spring naar de content

Buzz-top-3: Winter, Wilders & Vuijsje

1. Koning Winter – Bepaalt wat voor winter het wordt. Was tot nu toe bijzonder coulant voor de kouhaters onder ons. Kreeg afgelopen maandag de kolder in de kop en maakte Nederland wit en bijzonder koud. Zorgde tot nu toe onder meer voor koude ledematen, stijgende verkoop van schaatsen, een Elfstedenkoorts en een sterfgeval. Volgens de weersverwachtingen heeft hij ook de komende dagen nog een flinke vinger in de pap.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

2. Geert Wilders (Venlo, 1963) – Fractievoorzitter van de Partij Voor de Vrijheid (PVV). Wordt twee keer genoemd in een Duitse folder over extreem-rechts en neonazi’s, gefinancierd en verspreid door het Duitse ministerie van Justitie. Voelt zich nu persoonlijk aangevallen en eist opheldering. Heeft daarom minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal verzocht de Duitse ambassadeur om duidelijkheid te vragen. Dat is niet gebeurd, maar volgens Rosenthal zijn er wel gesprekken met het Duitse ministerie geweest over de zaak. Rosenthal neemt verder afstand van de verbanden die in de folder worden getrokken. 

3. Robert Vuijsje (Amsterdam, 1970) – Nederlandse journalist en schrijver. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek Beste vriend. Na het succes van zijn debuutroman Alleen maar nette mensen uit 2009 (ontving een Gouden Uil en was genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs) zijn de verwachtingen voor zijn nieuwe roman hooggespannen. Is daarom de laatste paar dagen niet meer uit de media weg te slaan.

Vorige week: 1. Dong 2. Wigman 3. Bichir