Spring naar de content

Een show met een luchtje

Waarin het heftig snuiven was bij SuperTrash

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Een modeshow van SuperTrash moet iedereen een keer gezien hebben. Het is betaalbaar, populair en de helft van de collectie is inderdaad rather trashy – het merk doet wat het belooft. De show was zaterdagavond in de Passanger Terminal Amsterdam. De locatie is één tramhalte van het Centraal Station verwijderd, maar daar langs het open IJ waai je compleet uit je jas, en we waren niet de enigen die er zo over dachten. In de tram – overvloedig gevuld met uitgenodigde Trashies, – kon je leunen tegen de parfumlucht, en qua damesbeen verspreid over banken van de tram spotten we opgeteld zo’n twintig meter stilettohakken. Dan heb je het als merk goed gedaan.

“Wat is het hier kankerdruk!” sprak een van de Trash-dames waarderend, toen de tram compleet was leeggestroomd. Via de aparte entree voor Media & Vips troffen we de allergrootste modemaatjes bij elkaar, zoals vriend bastiaan van Schaik, die als altijd verheugd was ons te zien. Vips & BN’ers zijn essentieel op een modeshow, maar gelukkig stuurt het publiciteitsbureau na afloop altijd een overzicht, zodat je kunt zien of je je huiswerk hebt gedaan. Een overduidelijke omissie was bijvoorbeeld de dochter van Stonesgitarist Keith Richards. Alexandra oogt op het fotootje als een Britse standaardblondine in Naughty Neighbours, maar is naar verluidt een fotomodel, we geven het maar even door.

Voor een plaat van SuperTrash-ster & topbazin Olcay Gulsen moest het journaille geduldig wachten tot na de voorstelling. Olcays verkering Edgar Davids deed uiteraard zijn best om zo chagrijnig mogelijk te kijken, want meneer was natuurlijk niet gay of zo, wat dacht u nou. Tegenover roddelblad Weekend onthulde Davids ooit dat hij twee grote liefdes had: Olcay plus ‘een oudere mevrouw’. Bij Juventus is dat een intern grapje waar menig beginnend journalist intuint, en ook bij Weekend bleek dat prompt het geval. De bijnaam van de voetbalclub is La vecchia signora, en de witz is dus dat spelers bij Juventus standaard vreemdgaan. Weekend kende de grap niet en ging compleet los inzake overspel, maar toen was er toch opeens die tweede (nu dus eigenlijk derde) mevrouw, waardoor het grapje opeens wel heel ingewikkeld werd. Maar die reservevrouw kreeg haar congé, en als wisselgeld kijkt Edgar alleen nog nors op staatsiefoto’s.


De echte vondst van SuperTrash was trouwens de BN’ers-pet, zoals gedragen door filmster annex romancière Anna Drijver, hier op de voorste rij van de catwalk. We merkten enige ambivalentie inzake het hoofddeksel. Duidelijk is dat wie er geen kreeg, het liefst ter plekke dood wilde. Dat aspect was dus helemaal bingo. Maar dat de naam van de BN’er op de klep staat, doet weer afbreuk aan de veronderstelde bekendheid. Het waren dus vooral de al enigszins uitdovende sterretjes die hem op de taas zetten, dus hier moet duidelijk nog even over worden gebrainstormd. Rest ons nog te melden dat Olcay ook nog een geurtje heeft gebotteld en dat op de markt brengt onder de naam Phenomenal. En dat Beertje van Beers in haar oranje japon sans brasière ontiegelijk was afgeslankt, en eigenlijk een andere naam moet kiezen.