Spring naar de content

Comeback voor ‘400 pound president’ Chris Christie?

Net nu de race tussen de verschillende Republikeinse presidentskandidaten beslist lijkt in het voordeel van Mitt Romney, komt er volgens de Huffington Post een mogelijk nieuwe kandidaat om de hoek kijken. Er gaan geruchten dat de gouverneur van New Jersey ‘400 pound president’ Chris Christie naar voren wordt geschoven als nieuwe kanshebber. Ondanks dat het officieel niet mogelijk is om halverwege de race nog in te stappen, houden de geluiden aan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Reden voor de geruchten is het weinige vertrouwen dat de Republikeinse partijleden volgens een anonieme partijleider hebben in de huidige vier kandidaten, Mitt Romney, Rick Santorum, Newt Gingrich en Ron Paul. Volgens hem haalt Santorum niet genoeg geld binnen, kan Gingrich zijn strijd met Santorum maar niet uitvechten, presteert Romney niet voldoende en is de aanhang voor Ron Paul te weinig en te constant. Christie zou volgens de partijleider meer vertrouwen krijgen van zijn aanhang, mocht hij meedoen in de verkiezingen. Het kamp van Christie ontkent mogelijke deelname. In oktober ontkende Christie ook al deel te willen nemen aan de voorverkiezingen.

Romney’s imago als favoriet om de voorverkiezingen te winnen, blijkt een flinke deuk te hebben opgelopen. De belangrijkste reden hiervoor zijn de drie overwinningen van Santorum dinsdag in Missouri, Minnesota en Colorado. Romney wankelt nu en het vertrouwen dat de meeste Republikeinen in hem en zijn winst hadden, blijkt minder te zijn geworden. Zij zijn bang dat Romney toch geen goede kandidaat is om het tegen Obama op te nemen.