Spring naar de content

Interview: Wilders opent de aanval op de SP

Typisch Geert: met journalisten communiceert hij middels sms, het volk stuurt hij berichten van 140 tekens en een groot interview geeft hij aan… de website van Leefbaar Rotterdam. De Blonde Gedoger gaat zijn pijlen nu richten op de SP: “Emile Roemer is de oppositieleider. (-) Dus ja, natuurlijk ga ik Roemer en de SP ook bekritiseren, ik zou gek zijn als ik het niet zou doen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Wilders zegt dat de PVV overeenkomsten heeft met de SP, maar ziet genoeg mogelijkheden om de socialisten van repliek te dienen. “Kijk maar naar ‘Het andere Nederland’ van de drie linkse partijen GroenLinks, PvdA en SP. Wat veel mensen vergeten is wat dat ‘andere Nederland’ inhoudt: hogere belastingen, de grenzen wagenwijd open, de criminaliteit op z’n beloop laten, een generaal pardon en het binnenhalen van nog meer gelukszoekers. Dat is het alternatief als je SP stemt,” aldus Wilders

Ook vindt Wilders niet dat zijn partij een ruk naar links heeft gemaakt op het gebied van het ontslagrecht en de WW. “Ik vind het niet links om iemand die zijn baan kwijtraakt een tijdje een inkomen te geven, zodat hij niet meteen z’n huis hoeft op te eten of in de bijstand hoeft.”

Enfin, een groot interview dus over onder meer Cor Bosman (“Wat Bosman heeft gedaan, deugt natuurlijk totaal niet”), de vorstin (“Overigens heb ik de koningin nog vriendelijk een hand geschud tijdens de nieuwjaarsreceptie op het paleis op de Dam”) en Breivik (“We hebben geweld altijd verafschuwd, want we kiezen alleen de democratische weg”). Het hele interview vindt u hier. “Pechtold is groot geworden door het aanvallen van de PVV, het is zijn zuurstof geworden.”