Spring naar de content

Buzz-top-3: Van Nieuwkerk, Brown & Cohen

1. MATTHIJS VAN NIEUWKERK (Amsterdam, 1960) – Nederlandse televisiepresentator van het VARA-programma De Wereld Draait Door. Bekent vanavond in College Tour dat hij heeft getwijfeld aan een overstap naar de commerciële omroep. Eind vorig jaar zouden er zelfs al onderhandelingen met RTL 4 zijn geweest. De bedoeling was dat Van Nieuwkerk een talkshow zou presenteren. Naar eigen zeggen is het ‘heel gezond om af en toe over alternatieven na te denken’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

2. CHRIS BROWN (Tappahannock, 1989) – Amerikaanse R&B-zanger. Werd donderdag op Twitter doodverklaard. Meerdere gebruikers stuurden tweets met de tekst #RIPChrisBrown. Korte tijd later werd bekend dat de zanger gewoon nog in leven is. Eerder deze week kwam Brown ook al negatief in het nieuws vanwege gedoe rondom Twitter. Zondag trad hij op bij de Grammy awards en ontving hij een award voor zijn album F.A.M.E. Niet iedereen was blij met de aandacht die Brown kreeg: de mishandeling van Rihanna in 2009 wordt hem nog steeds kwalijk genomen. Als reactie twitterde Brown een aantal haatberichten. De tweets zijn later weer verwijderd.

3. JOB COHEN (Haarlem, 1947) – Leider van de Partij van de Arbeid. Haalde weer eens de kritiek van de PvdA-fractie op de hals na een onhandige uitspraak. Ditmaal gaat het om een interview in Trouw dat hij samen met partijvoorzitter Hans Spekman gaf. Het artikel kopte: “We moeten linksom uit de crisis komen”. Onder meer een uitgelekte e-mail van Tweede Kamerlid Frans Timmermans deed de gemoederen oplaaien. Timmermans is bang dat de PvdA teveel de SP-kant opgaat. Cohen probeerde de kritiek te pareren door te zeggen dat de kop boven het interview niet klopte. Donderdagavond kwam de fractie bijeen in een vergadering om de kwestie te behandelen.

Vorige week: Wieling, Garzón & Bakker