Spring naar de content

Operatie

Ik zit dit te schrijven, wachtend om met een van mijn kinderen naar het ziekenhuis te gaan, die geholpen moet worden aan een waarschijnlijke blindedarmontsteking. Het doet je, voor zover dat nog onduidelijk was, beseffen wat echt belangrijk is in het leven. Waarvoor excuses dan ook maar weer aan u, lezer, koper en/of abonnee van dit blad.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Poorthuis

Terwijl ik optik, maak ik me alweer vreselijk kwaad. Dus dat moet er nog maar even tussendoor. Dit weekend meende namelijk een of andere idioot op de site van ons blad bedreigingen aan GroenLinkse politici te mogen doen. Laat ik daar dan ook maar eens heel duidelijk over zijn. A) zijn onze kolommen daar niet voor (of het nou aan linkse of rechtse politici is) en zullen wij, wanneer we dergelijke idioteriën opmerken, deze direct verwijderen. En B) ben ik een zeer groot voorstander van strenge privacy-wetgeving, maar werk ik voor de volle honderd procent mee met autoriteiten die willen achterhalen wie achter zulke uitlatingen zitten.

Goed, bezorgdheid en woede nu terzijde, wil ik u nog even bijpraten over een tumultueuze week in ons bestaan. Vorige week werd onbedoeld te vroeg duidelijk dat we de weekbladformule gaan verlaten. Te vroeg, omdat we nog bezig zijn een en ander precies uit te werken. Het is in de kleine wereld van de Nederlandse journalistiek een groot ding, en ik heb dan ook aan vele collega’s het hoe, wat en waarom mogen uitleggen, voor zover dat al duidelijk was. Want zoals ik u ook vorige week al vertelde: als onze abonnees en lezers hebt u het meest recht op die informatie.

We zijn inmiddels weer wat verder, en ik kan u zeggen dat we midden april ons laatste weekblad zullen maken en direct daarop het eerste maandblad HP/De Tijd gaan uitbrengen. Tegelijkertijd zullen we een totaal vernieuwde site in de lucht brengen. Het is, ik benadruk het nog maar eens, geen afslanking. We nemen zelfs redacteuren aan. In plaats van een maal per week gaan we elke dag op de site een magazine maken, met die typische journalistiek die u van HP/De Tijd gewend bent, én we brengen een maandblad uit dat u verdieping, duiding, schoonheid, verrassing en verwondering zal bieden over politiek, economie, het moderne leven en kunst en cultuur.


Onze abonnees krijgen binnenkort in een persoonlijk schrijven uitleg van ons, waarin we zullen ingaan op alle facetten van de overgang. We gaan deze operatie met de grootste zorgvuldigheid uitvoeren.