Spring naar de content

‘Prins Friso bedolven door lawine’

MET UPDATES – Zorgwekkend bericht vanuit Oostenrijk: prins Friso is bedolven door een lawine. De koningin en haar familie bevinden zich op dit moment in Lech. Het land wordt momenteel geteisterd door sneeuwstormen en lawines. De Rijksvoorlichtingdienst (RVD) kon niet direct reageren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Update 15.37 Het Oostenrijkse Krone: “Er soll fünfzehn Minuten unter den Schneemassen gelegen sein, ehe er von Einsatzkräften geborgen werden konnte. Der Prinz wurde in die Universitätsklinik Innsbruck eingeliefert.” De prins is rond 12.15 uur overvallen door de lawine.

Update 15.49 – ‘Tuurlijk, de NOS doet haar best. Maar toch:

Update 15.50 – De RVD reageert: “Namens Hare Majesteit de Koningin deelt de Rijksvoorlichtingsdienst mee dat Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso vandaag slachtoffer is geworden van een lawine in het skigebied van Lech. Prins Friso is opgenomen op de intensive care van het ziekenhuis in Innsbruck in Oostenrijk. Behandelend artsen beschrijven de toestand van de Prins als stabiel maar niet buiten levensgevaar.”

Update 16.08 – De website Zie.nl heeft beeld van de zoekactie in Lech na de lawine.

Update 17.09 – De artsen van prins Friso kunnen pas ‘over enkele dagen een prognose’ geven. “Op dit moment is zijn toestand stabiel, maar hij is niet buiten levensgevaar” aldus de RVD. De prins ligt in een ziekenhuis in Innsbruck, zijn echtgenote prinses Mabel en de vorstin zijn bij hem.

Update, zaterdag, 16.06 uur – Koningin Beatrix en prinses Mabel brachten zaterdagmiddag een kort bezoek aan prins Friso. “Beiden maakten een aangeslagen indruk,” zo meldt nu.nl. Rond half drie hebben de koningin en prinses Mabel het academisch ziekenhuis in Innsbruck weer verlaten. Volgens de RVD is er geen verandering opgetreden in de gezondheidssituatie van de prins.

Update, zondag, 14.39 uur – Het wordt afwachten, de artsen van de prins durven tegen eerdere berichten in voorlopig nog geen prognose over zijn gezondheidstoestand te geven. De RVD zondagmiddag: “De gezondheidstoestand van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso is nog steeds ongewijzigd: stabiel maar niet buiten levensgevaar. Er moet rekening mee worden gehouden dat de prognose niet eerder dan aan het eind van deze week kan worden gegeven.”

Zie ook: De media verantwoorden zich

Onderwerpen