Spring naar de content

Deze week in HP/De Tijd

(kijk voor de onderwerpen onder de cover)

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

[[image file="2012-02/cover_artikelpagina_490x643_2.jpg" ]]

* Opgebrand en uitgeflext
Het Nieuwe Werken is de jongste mantra in arbeidsland. Want thuis achter je laptop kruipen wanneer je wilt, Nespressootje bij de hand, vanuit het park mailen met collega’s, dat wil iedereen toch? Een wet is in de maak. Maar de praktijk is weerbarstig. Nieuwe Werkers missen hun collega’s of draaien door, en bedrijven hebben niet louter altruïstische bedoelingen.
klik hier

* 'Ik zou extremer willen schrijven'
Veel in cafés of berghutten zitten zou hem wel op gang helpen, dacht P.F. Thomése als beginneling. Maar de schrijver van romans als Schaduwkind en De weldoener blijkt het productiefst als hij ’s ochtends vroeg begint en ’s avonds laat nog even doorgaat. ‘Aan de rand van de slaap geef je je remmingen op.’
klik hier

* In alles een ramp
Straks, in april of mei, valt wellicht het kabinet en worden er verkiezingen gehouden, maar is er een nieuwe PvdA-leider die zich nog nauwelijks heeft kunnen warmlopen. Hoe zelfs het vertrek van Job Cohen enigszins ongelegen kwam.
klik hier

*Klimaatkunde of klimaatkul?
Kort geleden laaide de discussie over de opwarming van de aarde weer op door een artikel van geleerde klimaatsceptici in The Wall Street Journal. Voor de argeloze burger is het amper nog te volgen: warmt de aarde nu op door de mens of niet? Tijd voor een ‘bullshitdetector’ om zin en onzin in het klimaatdebat te scheiden.
klik hier

* Loungen in de trein
Elke week een artikel in zijn geheel op de site. Deze week de column van Beatrijs Ritsema. Met de trein reis je van a naar b, die sofa is nergens voor nodig.
klik hier