Spring naar de content

Katholieke universiteit annuleert workshop homoseksuele artiest

De Amerikaanse katholieke Villanova University heeft een workshop van de homoseksuele artiest Tim Miller geannuleerd. Van Millers optredens is bekend dat ze vaak naaktscènes en gesimuleerde seks bevatten. In eerste instantie gaf de universiteit geen directe reden voor de annulering, maar maandagmiddag kwam zij alsnog met een verklaring. Daarin legde Villanova University uit dat er ‘zorgen waren dat de workshops van Miller niet zouden aansluiten bij de katholieke en Augustiniaanse waarden en missie van de universiteit’. De directeur van de universiteit, dominee Peter M. Donahue, zou de workshop niet hebben kunnen waarderen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Volgens Miller werd hij op katholieke blogs al onjuist omschreven als ‘anti-katholiek’. Naar eigen zeggen heeft hij veel ervaring met het geven van lezingen en workshops in een religieuze omgeving. De werknemer die Miller heeft geboekt, zou lid zijn van de Gay Straight Coalition: een groep binnen de universiteit die onder meer als doel heeft dat lesbische en homoseksuele studenten zich thuisvoelen en die homofobe houdingen op de campus probeert tegen te gaan.

Opvallend is ook dat Villanova University zich in de gegeven verklaring verder omschrijft als een ‘open’ universiteit. “En daaraan verandert deze beslissing niets.” En de slogan van de universiteit (‘Ignite Change. Go Nova.’) dan? Gezien het schrappen van Millers workshop lijkt het erop dat Villanova University juist vastzit in die katholieke en Augustiniaanse waarden waar zij zelf zo mee te koop loopt. Hoezo verandering?

Onderwerpen