Spring naar de content

'Zonder collega's word ik gek'

Lara Verbeek (32)

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Accountmanager voor Alembo, een bedrijf gevestigd Suriname dat administratie en contentmanagement doet.

"Mijn collega's zie ik een keer per week via Skype, en eens per jaar ga ik naar Suriname. Omdat we veel uitwisselen via de mail voelt het of ze heel dichtbij zijn. Ze kunnen net zo goed in Limburg zitten als aan de andere kant van de oceaan.

"Mijn werkgever heeft geen kantoor in Nederland, ik heb een gehuurde flexplek bij Seats2Meet in Den Haag. Dat is een grote ruimte met bureaus, internetaansluitingen, aparte vergaderruimtes, printers: je neemt alleen je laptop mee en je kunt zo aan de slag. Er werken veel zzp'ers en andere flexwerkers. Het leuke is: hier voelt het toch een beetje alsof je collega's hebt: je kunt samen lunchen en overleggen over ideeën, ook al doe je allemaal ander werk. Zo'n kantoor is ook ideaal voor je zakelijke netwerk: contacten leggen gaat makkelijk.

"Van een hele week thuis werken zou ik depressief worden. Ik ben nogal een sociaal persoon, dus zonder aandacht of mensen om me heen word ik gek. Bovendien ben ik op een kantoor productiever dan thuis. Bedrijvigheid stimuleert me. Een dag per week werk ik thuis. Natuurlijk, ik doe dan tussendoor boodschappen, maar uiteindelijk krijg ik net zo veel af.

"Omdat ik alleen een telefoon en laptop nodig heb, ben ik vaak 's avonds nog wel even bezig. Maar in vergelijking met mijn oude kantoorbaan bij KPN is dit ideaal. Vroeger was ik vaak pas om acht uur thuis, nu kan ik al om zes uur koken. Elke dag van negen tot vijf op kantoor zitten, ik kan me niet voorstellen dat ik dat ooit nog zal doen. Dit flexibele werken past goed bij mijn zelfstandige karakter. Ik wil vrij zijn."

Onderwerpen