Spring naar de content

Buzz-top-3: Einstein, Plasterk & Merkel

1. ALBERT EINSTEIN (Ulm, 1879 – Princeton, 1955) – Wetenschapper. Bedacht de relativiteitstheorie, wat inhoudt dat niets sneller gaat dan het licht. De theorie werd eind vorig jaar verworpen door een stel Italianen, maar blijkt nu tóch te kloppen. Bij het Italiaanse onderzoek zijn fouten gemaakt, waardoor de uitkomsten niet betrouwbaar meer zijn. Een insider van het onderzoek bracht het nieuws naar buiten waarop een officiële verklaring van het onderzoeksteam volgde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

2. RONALD PLASTERK (Den Haag, 1957) – PvdA-Kamerlid. Maakte donderdag bekend dat hij zich kandidaat stelt voor het fractieleiderschap van de PvdA. Sinds Job Cohen afgelopen maandag is teruggetreden als fractievoorzitter is de grote vraag binnen het PvdA wie hem gaat opvolgen. Behalve Plasterk zijn er meer kapers op de kust: Martijn van Dam en Diederik Samsom hebben zich tot nu toe ook al beschikbaar gesteld.

3. ANGELA MERKEL (Hamburg, 1954) – Bondskanselier. Bood donderdag tijdens een ceremonie haar excuses aan aan de nabestaanden van de slachtoffers van een neo-nazibende. De meeste slachtoffers waren van Turkse afkomst. Sommige nabestaanden werden verdacht van de moorden, waarvoor Merkel vergiffenis vroeg. Waarschijnlijk zijn de moorden het werk geweest van de Nationaal-Socialistische Ondergrondse (NSU). Deze groep is lang buiten het schot van de Duitse inlichtingendiensten gebleven. De zaak kwam aan het rollen toen eind vorig jaar een aantal leden van de NSU werden opgepakt. De inlichtingendiensten ontvangen nu veel kritiek, omdat ze de aanslagen niet hebben kunnen voorkomen.

Vorige week: Van Nieuwkerk, Brown & Cohen