Buzz-top-3: Murdoch, Clooney & Jones

joyce plakk 2 mrt 2012 Cultuur

1. JAMES MURDOCH (Londen, 1972) – Zoon van Brits mediamagnaat Rupert Murdoch. Maakte bekend dat hij opstapt als voorzitter van News International, uitgever van The Sun, The Times en de vroegere News of the World. Murdoch jr. blijft wel onderdeel uitmaken van het bedrijf van zijn vader, maar gaat naar New York om zich te richten op de tv-tak van News Corporation. Het ontslag van Murdoch jr. komt na maanden van kritiek op zijn mogelijke rol bij de afluisterschandalen van News of the World.

2. GEORGE CLOONEY (Lexington, 1961) – Acteur. Verklaarde in het Amerikaanse tijdschrift voor homoseksuelen en lesbiennes Advocate niet te willen bevestigen of ontkennen dat hij homoseksueel is. Clooney wil naar eigen zeggen niet de boodschap uitdragen dat homoseksualiteit iets slechts is. Geruchten over zijn homoseksualiteit doen al langer de ronde. De acteur speelt dit weekend in het theaterstuk Proposition 8, dat gaat over de commotie rond het homohuwelijk in Californië.

3. DAVY JONES (Lancashire, 1945 – Indiantown, 2012) – Zanger van The Monkees. Overleed in zijn slaap aan een hartaanval. Had voor zover bekend geen gezondheidsproblemen. The Monkees begonnen in eerste instantie als een tv-serie, maar werden later een ‘echte’ band. De überbrave groep werd gezien als het Amerikaanse antwoord op The Beatles en had in de jaren zestig hits als I’m a Believer en Last Train to Clarksville.

Vorige week: 1. Einstein 2. Plasterk 3. Merkel

Reageer op artikel:
Buzz-top-3: Murdoch, Clooney & Jones
Sluiten