In het struikgewas

Frank Poorthuis 2 mrt 2012 Leven

Nog twee maanden en het eerste nummer van maandblad HP/De Tijd komt uit. Zet het in uw agenda als u een losse koper bent. Als abonnee krijgt u binnenkort een uitgebreid schrijven van de uitgever en mij waarin we de hele omwenteling nog eens toelichten.

Ik zal proberen u ook vanaf deze plek de komende weken te blijven bijpraten. Het zal u niet verbazen dat de redactie net als u heeft moeten wennen aan de verandering. Niets menselijks is ons vreemd. Maar de rouw om het eind van het weekblad begint nu plaats te maken voor opwinding over wat komen gaat. Niet alleen zijn we druk bezig met de planning van verhalen voor deze en volgende maandbladen, we werken ook aan een compleet nieuwe opzet en lay-out. Op mijn bureau liggen stalen voor het nieuwe papier, naast de planning met de nieuwe deadlines.

Tegelijkertijd wordt elders in Amsterdam, in een gezellig gonzend internetbedrijfje, gewerkt aan de nieuwe site die ons op het web een nieuwe push moet geven. Ikzelf schiet tussen het werk op de redactie van hot naar her in de stad voor afspraken met oude en nieuwe medewerkers, internetgoeroes en andere betweters. Ik stuiter ‘s avonds mijn bed in op een stevige mix van adrenaline en cafeïne. Veel goede en goedbedoelde adviezen krijg ik, maar ik kom opmerkelijk weinig zwartkijkers tegen. Ik had anders verwacht, maar veel collega’s in de sector zien kennelijk de noodzaak van de verandering in. Er is zelfs beheerste afgunst. Zo’n unieke kans om opnieuw te beginnen, willen er wel meer krijgen.

Afgelopen weekeinde gaf ik een interview voor de mediabijlage van Het Parool. “We gaan de lezer achterna,” citeerde de krant uw hoofdredacteur. De fotograaf van de krant nam me mee naar een van de rafelranden van de stad. In het struikgewas langs de Amstel liet ik zien dat poseren een van mijn mindere kwaliteiten is. Ik vreesde even dat een gevatte eindredacteur in het foto-onderschrift gewag zou maken van een in het moeras wegzakkende leidsman. Maar ook dat bleef ons bespaard. Zo blijkt maar weer: de sterren staan goed voor HP/De Tijd.


f.poorthuis@hpdetijd.nl

@FrankPoorthuis

Reageer op artikel:
In het struikgewas
Sluiten