Spring naar de content

Amsterdamse politieagenten doen valse aangifte en plegen meineed

Twee Amsterdamse politieagenten hebben voor de rechter gelogen over de gevolgen van het uitschrijven van een parkeerboete. Stelden zij te zijn aangevallen door de vermeende verkeersovertreders, volgens de beelden van een beveiligingscamera was er heel iets anders aan de hand.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Eind 2009 wilden twee agenten een boete uitdelen vanwege een verkeerd geparkeerde auto. Dat viel verkeerd bij de eigenaren en vervolgens ontstond een woordenwisseling. De agenten arresteerden het stel nadat zij werden aangevallen. Er zou zijn geslagen en gekrabd.

De agenten deden aangifte tegen het stel en uiteindelijk volgde een rechtszaak. Wat bleek? De agenten hadden alles uit de duim gezogen, een beveiligingscamera had het tafereel namelijk vastgelegd.

Advocaat Sander Janssen van één van de verdachten in het Parool: “Wat de zaak vooral ernstig maakt, is dat de rechtbank doorgaans voor waar aanneemt wat agenten zeggen. Als we die beelden niet toevallig hadden gehad, zouden de verdachten keihard veroordeeld zijn.” Kortom, een zorgwekkend bericht in het Parool: “Dat de agenten een verdachte uit huis hebben getrokken, hebben zij verzwegen.”