Spring naar de content

Zweden goede voedingsbodem voor succesvolle thriller

Weinig grote wijzigingen deze week in de AKO Top 10. Paulien Cornelisse bewijst weer eens dat het lanceren van een nieuw boek – naast doodgaan – een perfecte methode is om de verkoop van eerdere titels te stimuleren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Verder stijgt het boek Geluk is een jurk van Elle-hoofdredacteur Cécile Narinx, eerder succesvol in de etalage gezet bij Matthijs van Nieuwkerk, gestaag door naar nummer 6.

Nieuw in de Top 10 is Getuige van het onder het pseudoniem Lars Kepler schrijvende echtpaar Alexander en Alexandra Ahndoril. Het is de derde goed ontvangen thriller van dit Zweedse duo. Zweden lijkt de laatste jaren voor de wereld van de thriller te zijn wat Volendam is voor de Nederlandse muziek: succes verzekerd.

Ondanks de negen miljoen inwoners die Zweden telt, bracht het de laatste jaren uiterst succesvolle thrillerschrijvers voort: Henning Mankels Wallander-serie en Stieg Larssons Millennium Trilogie scoorden in vele landen en werden bovendien succesvol verfilmd.

De AKO Boeken Top 10
1 (1) En dan nog wat – Paulien Cornelisse
2 (2) Taal is zeg maar echt mijn ding – Paulien Cornelisse
3 (5) Ouwehoeren – Martine & Louise Fokkens
4 (4) Koorts – Saskia Noort
5 (6) Bonita Avenue – Peter Buwalda
6 (9) Geluk is een jurk – Cécile Narinx
7 (3) Noorderlicht – Suzanne Vermeer
8 (7) Mag ik je nummer even? – Sophie Kinsella
9 (–) Getuige – Lars Kepler
10 (re) Een keukenmeidenroman – Kathryn Stockett

Onderwerpen