Seksrel Wassenaar: burgemeester Hoekema (D66) stuurt dreig-sms

bas paternotte 7 mrt 2012 Politiek

De ‘seksrel’ in het raadhuis van Wassenaar ettert langzaam door. Een VVD-wethouder die met een borrel te veel op een raadslid lastigvalt, een integriteitsonderzoek begeleid door een andere VVD’er en nu burgemeester Jan Hoekema (D66) die dreigende sms’jes verstuurt naar één van de klokkenluiders. Een overzicht. “Maatregel drie. Drank wordt slechts bewaard en beheerd in de Bodekamer.”

Wat is er toch aan de hand met dat eens zo deftige Wassenaar? In de nacht van 13 op 14 februari zou een nazit van een aantal raadsleden en VVD-wethouder Henk de Greef uit de hand zijn gelopen. Er zou tot diep in de nacht veel gedronken zijn en er zouden ongepaste seksuele opmerkingen zijn gemaakt. Twee partijen, Wat Wassenaar Wil en Democratische Liberalen Wassenaar, stelden vervolgens raadsvragen. Dat nam de burgemeester niet en hij kondigde gerechtelijke stappen(!) aan tegen de twee partijen.

En nu zijn er dus de sms’en van burgemeester Hoekema. Fractievoorzitter Henk de Vries van de zeskoppige fractie Wat Wassenaar Wil wilde meer bedenktijd voor de vervolgstappen. Dat pikte burgervader Hoekema niet en hij stuurde een boze sms. De Vries volhardde echter wat hem op een tweede sms kwam te staan: “Henk het is 15 uur. Je hebt je kans gehad en hem niet benut. We gaan nu het eerste scenario volgen dus rechtszaak tegen jou en paulides. Jullie zullen daar grote spijt van krijgen. Aan mij heeft het niet gelegen. Besef welke schade je aanricht.”

Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) gaat de kwestie onderzoeken. Dat onderzoek gaat begeleid worden door Bas Eenhoorn, die nu burgemeester is van Alphen aan den Rijn. Eenhoorn is zelf lid van de VVD en woont opmerkelijk genoeg zelf ook in Wassenaar.

Hieronder de ietwat potsierlijke persconferentie van burgemeester Jan Hoekema waarin hij de nieuwe borrelregels declameert. “Maatregel drie. Drank wordt slechts bewaard en beheerd in de Bodekamer.”

Reageer op artikel:
Seksrel Wassenaar: burgemeester Hoekema (D66) stuurt dreig-sms
Sluiten