Nooit meer ‘Burn Baby Burn’

edwin van sas 9 mrt 2012 Cultuur

Jimmy Ellis, bekend geworden als zanger van The Trammps, is gisteren op 74-jarige leeftijd overleden. Hij was een van de mannen van het eerste uur bij de formatie uit Philadelphia, die in de jaren ’70 hun grootste hits scoorden.

De signature song is onmiskenbaar Disco Inferno, een plaat die in 1976 werd uitgebracht, maar vooral bekendheid kreeg vanwege het gebruik ervan in de film Saturday Night Fever uit 1977. Het legendarische Burn Baby Burn kwam uit de keel van lead-zanger Ellis.

De groep ging uit elkaar in de jaren ’80, om zo’n tien jaar later weer samen te komen om een slaatje te slaan uit de revival van discomuziek. Jimmy Ellis deed hier in eerste instantie niet aan mee, maar trad tussen 2003 en 2010 regelmatig op met de formatie. Zo ook in 2008 in Nederland, toen The Trammps drie gastoptredens verzorgden bij de show van de Toppers in de Amsterdam Arena. 

Ellis overleed aan complicaties als gevolg van de ziekte van Alzheimer, zo liet zijn dochter weten. Vanavond wordt in Charlotte (North Carolina) een herdenkingsdienst gehouden voor Jimmy Ellis.

Reageer op artikel:
Nooit meer ‘Burn Baby Burn’
Sluiten