Tedere vakantieliefde

Ruud Meijer 9 mrt 2012 Cultuur

De reis begint met het vette geknor van de basklarinet van Mete Erker, de rietblazer die op de achterbank al snel gezelschap krijgt van percussionist Joshua Samson. Achter het stuur zit sound artist, componist en producer Michel Banabila. Deze in Amsterdam geboren muzikale duizendpoot is een gewaardeerd componist van filmmuziek, wiens werk werd genomineerd voor een Gouden Kalf. Als muzikant zullen sommigen van ons hem het beste kennen van het met een Edison bekroonde album VoizNoiz 3, een samenwerking met trompettist Eric Vloeimans.

Op zijn nieuwe album Route Planner gaat Banabila op weg met Mete Erker en een aantal gasten. De muziek die onderweg ontstaat, klinkt als een even tedere als hartstochtelijke vakantieliefde. Erker laat horen dat hij zowel op saxofoons als op klarinetten tot de Nederlandse top behoort, en Banabila maakt zijn faam als componist en geluidskunstenaar meer dan waar. Van de opzwepende beats op het titelstuk en op SaxVoizStreetWalk via de ambient soundscapes in Deep In The Forest tot aan de beeldschone, filmische ballad September Colors: dit is muziek om helemaal in te verdwalen.

Vergeet dus de misleidende titel van het album en, zoals trompettist Chet Baker zijn fans ooit al adviseerde: let’s get lost!

Reageer op artikel:
Tedere vakantieliefde
Sluiten