Spring naar de content

De Pers stopt ermee

MET UPDATES – Op de eigen website is er vooral aandacht voor het vertrek van PSV-coach Fred Rutten, maar elders staat het er toch echt: De Pers stopt ermee. Per 1 april al.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Vanwege die datum – en het feit dat 1 april op een zondag valt – is er nog twijfel op Twitter. Zou het een 1 apri-grap zijn van ex-Pers-verslaggever Eric Smit?

Volgens Smit heeft krantenconcern Wegener het zwaar verlieslatende contract met het dagblad weten af te kopen. “Dit bevestigen bronnen dicht bij de partijen,” schrijft hij. “Wegener betaalt Mountain Media, de vennootschap van Boekhoorn, 45 miljoen euro.”

Afgelopen januari vierde de treinkrant nog zijn vijfde verjaardag.

UPDATE, 15.24 uur – De laatste editie van De Pers verschijnt op vrijdag 30 maart, zo meldt Maussen Communications.
UPDATE, 15.32 uurDe Pers bevestigt de datum van 30 maart. “Hiermee komt na 5 jaar een einde aan wat wel de eerste gratis kwaliteitskrant in de wereld werd genoemd. In die periode heeft De Pers een grote schare trouwe lezers aan zich weten te binden. Binnen de journalistiek gold De Pers als verfrissend, kwalitatief sterk en origineel. Helaas bleef de commerciële exploitatie structureel achter bij de verwachtingen.”

Onderwerpen