Spring naar de content

‘Ik wil gewoon voetballen, dat is het gewoon’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Andre Ooijer, nu 37 lentes jong en verdediger bij Ajax, maakte vandaag bekend volgend seizoen te stoppen met voetballen. Hij kan het mentaal niet meer opbrengen als reserve te spelen. De 55-voudig international is bij Ajax een stand-in voor de verdediging en stond dit seizoen in slechts acht eredivisiewedstrijden in het veld, vaak als wisselspeler.

Op Twitter wordt er vandaag maar in beperkte mate bij Andre Ooijer stilgestaan. Verreweg de meeste aandacht is weggelegd voor spits Mark de Vries, nu 36 jaar. Hij heeft een brief ontvangen dat zijn contract bij SC Cambuur (uitkomend in de Jupiler League) niet zal worden verlengd. In principe niet nieuwswaardig, maar toch regent het steunbetuigingen

Waar reservespeler Andre Ooijer nog een prima salaris heeft, verdient basisspeler De Vries in de Jupiler Leauge waarschijnlijk maar een schijntje van wat Ooijer verdient.

Toch wil De Vries niets liever dan blijven voetballen en niet vaak heeft een voetballer op zo’n mooie, bondige manier verteld wat hem drijft en waarom hij baalt dat zijn contract niet wordt verlengd. U wist het misschien al: voetbal is emotie.

Onderwerpen