Spring naar de content

Top 6 Meldpunten Die Wel Mogen van Europa

Het initiatief van de PVV om een meldpunt voor overlast van Oost-Europeanen te openen heeft een lading aan kritiek ontvangen. Ook het Europarlement heeft het meldpunt  vanmiddag veroordeeld. De PVV is echter niet de enige die creatief is geweest met meldpunten. Hieronder nog een aantal voorbeelden, waarvan sommigen nog best nuttig zijn.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

1. Bij het Meldpunt Signalering Onjuist Spatiegebruik (SOS) kunnen burgers terecht die in het dagelijks leven een onjuist gebruik van de spatie signaleren. Volgens de website is het zorgelijk dat samengestelde woorden steeds vaker los woorden geschreven, terwijl ze volgens de correcte spelling aan elkaar geschreven moeten worden. SOS ‘probeert deze ontwikkeling een halt toe te roepen’, aldus de website. Mocht u op een onjuist gebruik van de spatie stuitten, dan kunt u dat hier melden.

2. Voor de sci-fi-fanaten onder ons is er het UFO Meldpunt Nederland. Wie iets door de lucht heeft zien scheren en niet helemaal zeker weet of dit wel in ‘ons’ luchtruim thuishoort, kan gehoor vinden bij dit meldpunt. Volgens de website worden UFO-meldingen zelden genoemd in de reguliere media. “Met dit objectieve platform hopen we Nederland te informeren en het onderwerp beter bespreekbaar te maken.” Maar: “UFO Meldpunt Nederland neemt geen standpunt in de waarschijnlijkheid van buitenaards bezoek.” De site claimt dat er gemiddeld 36,8 meldingen per maand van ongeïdentificeerde objecten zijn. Genoeg lotgenoten te vinden dus.

3. Veel treinreizigers hebben er wel eens last van gehad: overvolle treinen. Of het nu een blaadje is dat roet in het eten gooit of wat sneeuwvlokjes, de NS en ProRail zijn meteen van slag. Van meerdere kanten is er nu de roep tot verandering. Voor het zover is, is er het Meldpunt Volle Treinen van reizigersvereniging Rover. Je kunt je melding zelfs direct plaatsen onder @volletreinen op Twitter.

4. Kent u dat? Een lange wandeling door het bos, waarbij je de wegwijzers volgt om je auto nog terug te kunnen vinden en dan totaal ergens anders uitkomen? Vast een gevalletje kwajongens-draaien-bordjes om. Het Startpunt voor wandelend Nederland, Wandelnet, heeft voor wandelaars het Meldpunt Wandelen geopend. Er kan onder meer melding worden gemaakt van nalatig onderhoud, overlast van fietsers en ‘dubieuze afsluitingen’. Voor al die wanhopige wandelaars die niet meer willen verdwalen.

5. De Gemeente Amsterdam heeft een Meldpunt Overlast te water geopend. Amsterdammers met bootjes die hun plezier op het water zoeken en daarbij anderen tot last zijn kunnen klachten en, zo nodig, consequenties verwachten. Verontreiniging, stankoverlast en te hard varen bijvoorbeeld kunnen redenen zijn om een klacht in te dienen. Met een speedboot door de Amsterdamse grachten varen a la Huub Stapel is er dus niet bij.

6. Opnieuw een meldpunt van de Gemeente Amsterdam en wel het Meldpunt Horecaklachten. Alle Amsterdammers die hun nachtrust zoeken en om 3 uur ‘s nachts nog wakker liggen van ‘die rotherrie’, kunnen hun frustratie botvieren op de Horeca Overlast Telefoon (HOT). Geen paniek als je midden in de nacht wilt bellen, want het nummer is ‘zelfs’ dag en nacht bereikbaar.

Onderwerpen