Spring naar de content

Buzz-top-3: Schuller, Madonna & Bo

Deze week: een televisiedominee die zich zorgen maakt om zijn pensioen, de Queen of Pop en een weggestuurde communistenleider.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

1. ROBERT SCHULLER (Iowa, 1926) – Voormalig televisiedominee voor The Hour of Power. Bracht deze week een videoboodschap naar buiten waarin hij zegt zich zorgen te maken over zijn pensioen. Volgens Schuller krijgt hij van zijn kerkgemeenschap nog geld voor zijn royalties. De ex-televisiedominee zou voor 5,5 miljoen dollar aan claims hebben ingediend als gevolg van contractbreuk en inbreuk op intellectueel eigendom. Onlangs werd bekend gemaakt dat hij en zijn vrouw uit het kerkelijk bestuur van hun Crystal Cathedral stappen. De kerkgemeenschap is failliet verklaard en werd eind vorig jaar voor 57,5 miljoen dollar verkocht aan een Rooms-Katholiek bisdom.

2. MADONNA (Michigan, 1958) – Queen of Pop. Maakt haar fans warm voor de release van haar nieuwe album MDNA door korte fragmenten van haar nummers online te zetten. De release staat gepland op 26 maart. Vorige maand kwam het eerste nummer al uit: Give me al your lovin’. Behalve een nieuw album brengt de superster eind deze maand ook de film W.E. uit. Vorig jaar werd de film op het Filmfestival van Venetië voor het eerst vertoond en daar waren de meningen over de film verdeeld.

3. BO XILAI (Peking, 1949) – Chinese politicus. Bo werd gezien als een mogelijke toekomstig leider van China en deed een gooi naar een leiderschapspositie binnen de Chinese communistische partij. Onverwachts is hij weggestuurd. Bo was bovendien partijsecretaris (ofwel burgemeester in democratische termen) van de stad Chongqing, maar ook die functie mag hij niet langer vervullen. Bo werd vorige maand al in een lastige positie gebracht toen geruchten de ronde deden dat zijn voormalige politiechef informatie over hem naar de Amerikanen had gelekt. Bovendien had de huidige premier, Wen Jiabao, kriitek op hem geuit. Volgens sommigen zagen leden van de communistische partij de populariteit van Bo als een bedreiging.

Vorige week: 1. Van ‘t Hek 2. Schultz van Haegen 3. Notorious B.I.G.

Onderwerpen