Deze week in HP/De Tijd

saskia valintgoed 21 mrt 2012 Politiek

(kijk voor de onderwerpen onder de cover)

[[image file=”2012-03/cover_artikelpagina_490x643_2.jpg” ]]

* Dagboek van een media-loser
In de week dat De Pers omviel, presenteerden krantenconcerns Wegener en De Telegraaf dramatische cijfers. Pers-verslaggever Mark Koster ziet, ondanks zijn depressie, nog kansen voor kwaliteitsjournalistiek.
klik hier

* De ondergang van de Costa Concordia
Zangeres Justine Pelmelay was aan boord van het rampschip Costa Concordia. Ze wilde er een clip opnemen voor haar nieuwe single, Op zoek naar geluk. Het liep even anders.
klik hier

* Het laatste taboe: ‘Ik schaam me dood voor mijn familie’
De meeste ouders willen dat hun kind het verder schopt dan zijzelf. Maar wat als je als arbeiderskind advocaat of professor wordt, en je je schaamt voor je tokkie-familie? ‘Ik wilde niet dat anderen zagen in welke straat we woonden.’
klik hier

* Manchester City
Manchester City dreef ooit in de goot van het Engelse profvoetbal, maar het was er altijd gezellig. Nu is de club – ondanks een vorstelijk verlies van bijna tweehonderd miljoen pond – titelkanshebber, maar rijden de spelers langs in een bus met geblindeerde ramen.
klik hier

* De schedel van een monnik
Iedere week een artikel in zijn geheel op de site. Deze week de recensie van Dries Muus van Mensje van Keulen: Liefde heeft geen hersens.
Op het eerste gezicht lijkt het nieuwe boek van Mensje van Keulen een kluchtige thriller, waar de gruwel dik bovenop ligt. Maar bij herlezing blijkt het doortrokken van dreiging.
klik hier

Reageer op artikel:
Deze week in HP/De Tijd
Sluiten