Spring naar de content

Push-up bh geeft zelf- vertrouwen

Nieuwtje uit de categorie altijd-al-gedacht-en-nu-wetenschappeijk-bewezen. Push-up bh’s maken niet alleen decolletés indrukwekkender, ze maken vrouwen ook zelfverzekerder. Onderzoekers van de Universiteit van Manchester denken zelfs dat een goede bh borstimplantaten overbodig maakt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Professor Geoff Beattie liet zestig videobandjes maken waarop vrouwen tussen de 20 en 55-jaar oud gefilmd werden in dagelijkse situaties. De vrouwen droegen soms een gewone bh en soms een met push-up kussentjes gevuld exemplaar. De wetenschappers ondervroegen de vrouwen niet, ze keken naar gedrag. Beattie: “Ik wilde deze keer niet weten hoe ze zich voelden, ik wilde zien hoe ze zich gedroegen.”

41 procent meer oogcontact
De wetenschapper analyseerde de tapes op gedrag dat weinig zelfvertrouwen aangeeft zoals ‘glimlachen’, ‘oogcontact vermijden’ en ‘handen wrijven of met hand aan kin zitten’. Vrouwen die een push-up bh droegen, gedroegen zich veel zelfverzekerder dan vrouwen in een ander modelletje. Ze lachten 73 procent meer en maakten zelfs 41 procent meer oogcontact.

Beattie noemt deze uitkomst ‘opmerkelijk’ en vindt de resultaten meer uitgesproken dan hij van tevoren had verwacht. En dat komt zijn opdrachtgever vast goed uit. De universiteit van Manchester heeft het onderzoek onafhankelijke gedaan in opdracht van luxe lingeriemerk Gossard. Zij lanceren namelijk binnenkort een nieuwe push-up bh die ze – geheel pretentieloos – de ‘Super Egoboost Bra’ noemen.

Een mooi gevuld decolleté heeft trouwens niet alleen invloed op de psyche van vrouwen. Het maakt mannen dronken.

Zie ook:
Vloog Nederlander als vogel?
Koeien hebben karakter
Angry Birds wordt pretpark

Onderwerpen