Spring naar de content

Volledige boeken top 5 voor € 37,50

Het is crisis. Overal, maar zeker ook in de uitgeverswereld. De Pers is op papier ter ziele, de Selexyz boekwinkels zijn nog open, maar moesten afgelopen week surseance van betaling aanvragen. Een blik op de boeken Top 10 van de best ‘verkochte’ boeken bevestigt het bovenstaande beeld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het boekenweekgeschenk van Tom Lanoye staat vast niet op 1 omdat het voor € 12,50 als luisterboek te koop is. Ook de boekjes van Paulien Cornelisse zijn qua prijsstelling zeer scherp: € 12,50 voor haar nieuwste (nummer 2 in de Top 10) en haar eerste boekje is voor € 7,50 te koop.

Het essay van Nico Dijkshoorn – ook uitgegeven in het kader van de boekenweek – is te koop voor een luttele € 2,50. De rentree in de Top 10 van Dick Swaabs Wij zijn ons brein sinds enkele weken houdt logischerwijs ook verband met een prijsverlaging. Met andere woorden: voor € 37,50 heb je de volledige top 5 van deze week in huis. Gelukkig kunt u als excuus opvoeren dat het uw brein is dat u ingeeft goedkope boeken te kopen. Het goede nieuws voor de uitgevers: het zal volgende week niet meer lukken voor zo weinig geld de volledige top 5 in huis te halen, omdat de boekenweek is afgelopen. Of was die juist ingesteld om de boekverkoop te stimuleren?

AKO Boeken Top 10
1
(1) Heldere hemel – Tom Lanoye
2 (2) En dan nog wat – Paulien Cornelisse
3 (3) Verder alles goed – Nico Dijkshoorn
4 (4) Wij zijn ons brein – Dick Swaab
5 (5) Taal is zeg maar echt mijn ding – Paulien Cornelisse
6 (re) Ouwehoeren – Martine & Louise Fokkens
7 (6) Bonita Avenue – Peter Buwalda
8 (8) Ik, Zlatan – Zlatan Ibrahimovi? & David Lagercrantz
9 (10) Koorts – Saskia Noort
10 (7) Getuige – Lars Kepler