Aanrader

Frank Poorthuis 30 mrt 2012 Leven

‘OH-MY-GOD!”‘Ik sta met mijn (bijna) dertienjarige dochter op de galavoorstelling van Soldaat van Oranje en ze doet wat meisjes van die leeftijd doen als op veertig centimeter afstand ‘Gordon!’ met zijn vriend en de complete Los Angeles, the Voices passeert en iets verderop ‘daar links, e-c-h-t! de knapste jongen uit GTST’ en ‘OH-MY-GOD’ Daphne Deckers en nog zo wat sterren en sterretjes uit de Nederlandse televisie- en musicalwereld. Ze slaat OMG’s uit, ze elleboogt verholen en slaat gierend van de pret haar hand voor haar mond. En ze slaat het op om het morgen aan haar vriendinnen te kunnen vertellen en sms’t haar avontuur tussendoor ook nog even aan haar moeder. En nee, natuurlijk gaat ze geen handtekening vragen. Dat is ‘zo on-cool, papa’.

Wat papa daar te zoeken heeft, zult u zich misschien afvragen. Hij hoort zeker niet tot de beroemdheden die hem omringen (linksvoor Boudewijn de Groot, in de rij achter hem de complete Loïs Lane plus Ruth Jacott). Goed, hij hoort dus niet tot de beroemdheden die voor zoiets normaliter uitgenodigd worden. Het aantal lezers van HP/De Tijd mogen we in deze kringen immers gerust gering schatten – alhoewel papa een aantal serieuze toneelspelers, cabaretiers, producers en andere verlichte types spotte.

Nou ja, ik was toch uitgenodigd en ging daar dus voornamelijk heen om mijn dochter, en overigens ook mijn zoon (bijna vijftien), een groot plezier doen. En ik moet zeggen, ik heb zelf ook genoten van een heerlijke musical. Aanrader. Doen! Al was het maar vanwege de setting en de ongelooflijke decors. En ja, daar is het bruggetje naar HP/De Tijd: vanwege het enorme ondernemerschap waarvan je je op zo’n avond bewust wordt. De durf van een paar mensen om een oude vliegtuighangar om te bouwen tot theater. Het gewoon bedenken, doorrekenen en dan uitvoeren.

Dat gevoel hebben wij dezer dagen hier op de redactie ook. We zijn een nieuwe behuizing aan het bedenken en aan het bouwen voor wie we zijn en wat we doen. Het nieuwe maandblad hangt al in prille vorm aan de muur, de nieuwe chef internet loopt mijn kantoor in en uit. Het wordt mooi (OMG!), het wordt goed, het wordt uw nieuwe lijfblad en uw nieuwe startpagina, dat weet ik zeker.

f.poorthuis@hpdetijd.nl

@FrankPoorthuis

Reageer op artikel:
Aanrader
Sluiten