Buzz-top-3: Rutte, Van Exel & Suu Kyi

joyce plakk 30 mrt 2012 Cultuur

Deze week: een minister-president in het nauw, een vermeende vriend van Whitney Houston en een Birmese oppositieleidster.

1. MARK RUTTE (Den Haag, 1967) – Minister-president van Nederland. Zat woensdag bij het overleg in het Catshuis in een penibele positie, toen bleek dat de onderhandelingen in een ‘moeilijke fase‘ waren beland. Voortzetting van het overleg was onzeker, net als het voortbestaan van het kabinet. De oppositie (uitgezonderd Emile Roemer) greep zijn kans om te pleiten voor nieuwe verkiezingen, maar die kwamen van een koude kermis thuis: donderdag bracht de RVD naar buiten dat het overleg doorging. Geert Wilders tweette vervolgens: “Oppositie in moeilijke fase.”

2. RAFFLES VAN EXEL (Paramaribo, 1968) – Claimt een vriend te zijn van Whitney Houston. De Amerikaanse politie wil hem nu graag spreken over het mogelijk verwijderen van bewijsmateriaal na haar dood. In het bloed van de zangeres is cocaïne aangetroffen, maar op haar kamer werd geen drugs gevonden. Van Exel zou de cocaïne hebben weggehaald. In sommige media wordt hij nu ook aangewezen als Houstons drugsdealer. Naar verluidt is Van Exel inmiddels naar het buitenland gevlucht.

3. AUNG SAN SUU KYI (Rangoon, 1945) – Oppositieleidster in Birma en winnares van de Nobelprijs voor de Vrede. Mag zondag voor het eerst weer meedoen aan Birmese verkiezingen. Het gaat dan om tussentijdse verkiezingen. Suu Kyi claimt dat deze niet eerlijk verlopen, omdat kandidaten van de oppositie zouden worden geïntimideerd. Desondanks zet ze haar deelname door en wil ze zoveel mogelijk zetels winnen, omdat ze deze verkiezingen als belangrijk beschouwt. Birma doet er internationaal alles aan om aan te tonen dat het land zijn militaire verleden achter zich heeft gelaten.

Vorige week: 1. Zoëy 2. Goossenaerts 3. De Greef.

Reageer op artikel:
Buzz-top-3: Rutte, Van Exel & Suu Kyi
Sluiten