Spring naar de content

Zlatan-biografie blijft maar klimmen in AKO Boeken Top 10

De autobiografie van AC Milan-spits Zlatan Ibrahimovi? stijgt deze week naar de derde plaats in de AKO Boeken Top 10. Zijn verhaal is opgetekend door de Zweedse journalist David Lagercrantz. In het boek haalt de Zweedse ster uit naar zijn voormalige trainer bij FC Barcelona, Pep Guardiola.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De controversiële spits, die van 2001 tot 2004 bij Ajax speelde, vertelt zijn verhaal zonder aanzien des persoons. Over zijn periode in Nederland: “Trainer Co Adriaanse was erg enthousiast, maar praatte vervolgens nooit met me. Leo Beenhakker (technisch directeur, red.) was mijn steun- en toeverlaat. Zonder hem was het niet goed gekomen met mij.”

Pep Guardiola, trainer van FC Barcelona, krijgt ook geen warme woorden. Na een wedstrijd tegen Villareal waarin Ibracadabra slechts vijf minuten mag invallen, barst de bom in de kleedkamer. Ibrahimovic schopte een mand met trainingsspullen de kleedkamer door. “Pep keek naar me en ik verloor mijn zelfbeheersing. ‘Jouw ballen zijn net zo groot als die van mijn kinderen’, schreeuwde ik, en waarschijnlijk ook nog ergere dingen.”

“Ik was knettergek en je zou verwachten dat Guardiola iets terug zou zeggen, iets in de trant van: ‘Ho, ho, zo praat je niet met je trainer!’ Maar zo is hij niet. Hij is een laf watje. Hij zit nog in de luiers. Hij raapte de metalen bak op, als de eerste de beste conciërge, en ging toen de kleedkamer uit en praatte er nooit meer over, met geen woord.”

Morgen speelt Zlatan met AC Milan een pikant duel in de kwartfinale van de Champions League: hij gaat op bezoek bij het FC Barcelona van trainer Pep Guardiola. De eerste wedstrijd eindigde in 0-0.  

AKO Boeken Top 10
1 (2) En dan nog wat – Paulien Cornelisse
2 (4) Wij zijn ons brein – Dick Swaab
3 (8) Ik, Zlatan – Zlatan Ibrahimovi? & David Lagercrantz
4 (5) Taal is zeg maar echt mijn ding – Paulien Cornelisse
5 (7) Bonita Avenue – Peter Buwalda
6 (6) Ouwehoeren – Martine & Louise Fokkens
7 (–) Liever rechtop sterven dan op je knieën leven – Abraham
Moszkowicz
8 (re) Dit wordt jouw jaar – Ben Tiggelaar
9 (9) Koorts – Saskia Noort
10 (re) Noorderlicht – Suzanne Vermeer

Omdat ie zo mooi is: nog één keer Zlatans laatste goal voor Ajax.
<iframe width="470" height="335" src="http://www.youtube.com/embed/EwJ3EL4ODF4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>