Spring naar de content

De Utrechtse Dorst 18

Utrecht is de caféstad bij uitstek. Uitgebreid veldwerk van de redactie leverde een lijst op van achttien relevante kroegen. Van ballen tot Sjonnies: voor iedereen is er een pleisterplaats.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Wijncafé Lefebvre
Neude 2
Nouveau chique aan de Neude: hoge ramen, meer dan duizend opgepoetste flessen wijn en een poepstrakke inrichting. De muur is onlangs verlucht met teksten als “De hele wereld loopt ongeveer drie borrels achter – Humphrey Bogart.” Op het zonovergoten terras – ietwat aan de kleine kant – kunt u een heerlijk frisse sauvignon blanc wegtikken voor 3,50 euro. In een echt wijnglas.
Publiek: Veel laarzen-over-spijkerbroekmeisjes en colbertjongens, op en top yup. Zonnebrillen dragen we hier in het haar.
Sfeer: Stijlvol, maar koeltjes.
Plus: Oesters!
Min: 15 euro voor een kaasplankje is wel heel erg aan de prijs

Café De Zaak
Korte Minrebroederstraat 9
Gigantisch terras in de achtertuin van het stadhuis met de meeste zonne-uren van de stad. Piknicken toegestaan. Scoor dus eerst een Broodje Mario (pizza) om de hoek. Binnen doet de inrichting Amerikaans aan met oldtimer-onderdelen aan de muur.
Publiek: Kunstacademiemeisjes en de mannen die daar op afkomen. Trainingsjekkies, piercings en dreadlocks zijn in de meerder heid. Verdwaald sjaaltjesvolk wordt niet weggekeken.
Sfeer: Ontspannen. Gesprekken gaan over vrijetijdsbesteding, niet over werk.
Plus: Die kunstacademiemeisjes geven ook rondjes terug!
Min: Het beneusringde personeel is wel héél erg begripvol jegens irritante bedeljunks. En die prijzen voor importbier kunnen echt niet. Een Corona kost 4,50 euro!

Café Flater
Oudegracht 140
Piepkleine bar op een toplocatie, tegenover de Hema. Barpersoneel lijkt rechtstreeks van surfstranden geplukt. Luide rap, house & rock. Als het maar hip is.
Publiek: Hoog skinny-jeans-met-basketbalschoenen-gehalte. Als je haar maar goed zit. Zo niet: mutsje op!
Sfeer: Ons kent ons. Er is altijd wel een vriendvan een vriend van een Facebook-vriend. Vrouwen zijn model geweest voor snowboardblaadjes.Of ze hadden dat best kunnen zijn,maar daar zijn ze natuurlijk veel te cool voor.
Plus: Die Bondi Beach-meisjes achter de bar zijn ook nog eens ontzettend klantgericht.
Min: Zei daar nou alwéér iemand ‘Mijn vaderrrr’ en ‘Mijn kamerrrr’ in één zin?

Lees het gehele artikel in de HP/De Tijd van deze week.

Onderwerpen