Een pluim voor onopvallendste Kamerlid Willie Dille

inez van gijlswijk 3 apr 2012 Politiek

Zegt de naam Willie Dille u misschien iets? Nee? Aan óns heeft het niet gelegen. Wij schreven namelijk liefst twéé keer over Willie (hier en hier, ze staat links op de foto). Naar eigen zeggen is Dille een ‘hardwerkende vrouw die met 25 jaar ervaring weet wat er in de zorg speelt’. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de dame in kwestie, tevens PVV’er, pleit voor een betere zorg en – natuurlijk – voor minder islamisering.

Dille wordt vandaag in Metro genoemd als een van de onopvallendste Kamerleden. Sterker nog, zij komt als winnaar uit de bus. Hoezeer de demonstrante zich ook inzet voor vrijheid van meningsuiting en betere omstandigheden in de zorg, het is nooit haar streven geweest roem te vergaren: “Ik geef niets om bekendheid. Ik heb niet zo de behoefte om mezelf te promoten als het niet over iets inhoudelijks gaat.”

Sinds 2010 houdt Dille zich bezig met Jeugd en Gezin en Gehandicaptenzorg. Onder het mom van ‘minder managers, meer hulpverleners’ bevindt zij zich op nummer 20 van Wilders’ lijst. Maar dat is helemaal niet zo belangrijk, vindt ze. “Volgens mij is het belangrijker dat ik mijn werk goed doe en de debatten goed voorbereid. Het is niet alsof ik niks doe in de Tweede Kamer.”

Of ze het nu wil of niet, we zetten haar toch in de spotlight. Alweer. Want is het stiekem niet best-wel-een-beetje-lief dat ze zo fanatiek voor de hulpbehoevenden onder ons het strijdtoneel opgaat? Way to go, Willie!

Reageer op artikel:
Een pluim voor onopvallendste Kamerlid Willie Dille
Sluiten