Fantastisch nieuws: T&T terug in Oranjeselectie

frank heinen 6 apr 2012 Politiek

Elke week een artikel in zijn geheel op de website. Dit keer de column van Frank Heinen over… hockey.

New Topic: T&T terug in Oranjeselectie
De hockeygrootheden Taeke Taekema en Teun de Nooijer zijn door bondscoach Paul van Ass weer opgenomen in de voorlopige olympische selectie, nadat ze daar eerder uit verwijderd waren. Zie ook de persconferentie van Van Ass op NOS.nl. Wat vinden jullie van deze beslissing?
Met hartelijke sportgroet,
Stickmeister (moderator)

RE ‘T&T terug in Oranjeselectie’. Door HockeyPaultje (Gast): Jongens, wat een heerlijk nieuws! Er werd al een tijdje om helderheid gevraagd. Volgens mij ging het om groepsdynamiek.Ik denk dat hetgene waar Van Ass naar op zoek was – echte verbinding, echte eerlijkheid, echt uit je comfortabele zone durven stappen – en dat dat er nu weer is. Ik denk dat de boodschap geland is. Jezus, wat een fantastisch nieuws. Groetjes!

RE: ‘T&T terug in Oranjeselectie’. Door Teun14 (Regelmatige bezoeker): Maar hé, HockeyPaultje, kon de bondscoach dat dan niet van tevoren weten? Kreeg je niet waar je om vroeg? Gr, Teun14. RE: ‘T&T terug in Oranjeselectie’. Door HockeyPaultje (Gast): Ja zeg, Teun14, ik denk dat jij en ik allebei weten wat er gezegd en gebeurd is. Ik blijf erbij dat het fantastisch nieuws is.

RE: ‘T&T terug in Oranjeselectie’. Door King of Sleeppush (Regelmatige bezoeker): Je hebt het over groepdsynamiek, HockeyPaultje. Was die er zonder T&T dan niet???? RE: ‘T&T terug in Oranjeselectie’. Door HockeyPaultje (Gast): Even wat dingen op een rijtje zetten dan, speciaal voor Teun14 en King of Sleeppush. Van wat ik weet, was er fantastische energie in die groep. En toch kwam de groep als groep tekort. Dan moet een bondscoach ook kritisch kijken naar de hockeykwaliteiten die worden ingezet en die kúnnen worden ingezet. De groep is uitgedaagd zich uit te spreken, zich te uiten, handvatten te geven aan Van Ass. Een stukje transparantie, duidelijkheid, wederzijds vertrouwen en terugkoppeling naar de ander toe; zo zie ik dat voor me. En dan zijn daar twee grote mannen, mannen met een imposante erelijst en een groot verleden en ontegenzeggelijk een staat van dienst, en die mannen, ja, die verzaken dan gewoon. Dan denkt zo’n bondscoach natuurlijk: ik moet iets ondernemen, ik krijg signalen terug uit de groep waar ik iets mee moet. Zo moet je niet eens naar Londen wíllen, dacht hij waarschijnlijk. Groetjes!

RE: ‘T&T terug in Oranjeselectie’. Door Teun14 (Regelmatige bezoeker): Maar moet een bondscoach niet van tevoren weten hoe en wat, HockeyPaultje??? Ik kan me niet voorstellen dat Van Ass uit de groep teruggekoppeld heeft gekregen dat T&T niet meer zouden functioneren?!?!? (Wat denk jij, King of Sleeppush?) RE: ‘T&T terug in Oranjeselectie’. Door King of Sleeppush (Regelmatige bezoeker): Lijkt me ook sterk. Maar HockeyPaultje lijkt er meer van te weten….:S

RE: ‘T&T terug in Oranjeselectie’. Door HockeyPaultje (Gast): Het gaat in topsport om reflectie, dat weet iedereen. Jouw reflectie, mijn reflectie, de reflectie als team, als groep, als individu. Je streeft een doel na en daar reflecteer je op. Als die reflectie dan te ver uit elkaar ligt, vind ík het persoonlijk niet zo vreemd dat een bondscoach dan op een gegeven moment zegt: HO. Tot hier en niet verder. Zelfs als het om de beste spelers gaat. Je moet uitgaan van een zekere dynamiek. Die dynamiek is er nu weer, dat betekent dat er dingen geland zijn, dat er stappen gezet zijn en ontwikkelingen doorgemaakt. Dat is toch fantastisch nieuws en genoeg reden om er als hockeyfans een prachtige zomer van te maken? Groetjes!

RE: ‘T&T terug in Oranjeselectie’. Door Hockeyfeest4LIFFFEEE: zoooooo saaiiii dit!!! Zijn er nog feessies binnenkort, omg. Hengelo?

RE: ‘T&T terug in Oranjeselectie’. Door HockeyPaultje (Gast): Zullen we samen gaan vooruitkijken nu? Groetjes!

RE: ‘T&T terug in Oranjeselectie’. Door King of Sleeppush (Regelmatige bezoeker): Dat zou je wel willen, hè!

RE: ‘T&T terug in Oranjeselectie’. Door Stickmeister (Moderator): Dames en heren, ik heb besloten deze discussie te verplaatsen naar het topic ‘Haalt Paul van Ass Londen?’, daar kunnen jullie verder discussiëren. Maar hou het beschaafd, we zijn geen voetbalforum!

Reageer op artikel:
Fantastisch nieuws: T&T terug in Oranjeselectie
Sluiten