Spring naar de content

Mauro-gate: Trouw slaat terug

Stukje authentieke woede naar de minister en zijn woordvoerder toe. Trouw-hoofdredacteur Willem Schoonen doet het vandaag naar aanleiding van het nieuwe gedonder rondom Mauro Manuel. Hij hekelt de ‘schaamteloze verdediging’ van Gerd Leers en zijn woordvoerder Frank van Wassenaar na het interview met Leers in Trouw eind vorige maand.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Schoonen is boos vanwege de reactie van de minister en zijn woordvoerder op het artikel dat aanleiding bleek tot een Kamerdebat. “Eerst werd er iets ontkend wat helemaal niet in de krant had gestaan. Er kwam een verklaring dat het studievisum van Mauro niet zou worden ingetrokken. Hadden we ook niet geschreven, maar er moest snel de indruk worden gewekt dat de krant er naast zat.Vervolgens werd beweerd dat Leers in algemene zin over het lot van liegende asielzoekers had gesproken, niet over Mauro. Maar uit de geluidsopnamen van het interview blijkt het tegendeel; Leers had het wel degelijk over Mauro.”

Leers had het inderdaad over Mauro maar ontkende dat tegelijkertijd. Wat leidde tot een surrealistisch debat. Maar Schoonen is nog niet klaar. Ook is hij woedend over het desavoueren van ‘luchtvaartjournalist’ Lolke van der Heide. “Hoe dom kun je zijn? ‘Ik heb het wel gezegd maar dat was tegen een sportjournalist, een boekenredacteur, een balletmedewerker…’ Dus het telt niet? Het enige wat telt, is wat Leers heeft gezegd. Wie de pen vasthield, doet er niet toe.”

U begrijpt, Schoonen gaat er met gestrekt been in. “Hoe lastig de politieke situatie ook is voor een minister van asiel, de manier waarop Leers met de media omgaat is onbehoorlijk. En Frank Wassenaar haalt het vak van woordvoerder zo ver naar beneden dat zijn collega’s hem met pek en veren zouden moeten afvoeren.”

Onderwerpen