Spring naar de content

New Yorkers stappen voortaan in een Japanse taxi

Het o zo bekende straatbeeld zal in New York binnenkort een tikje veranderen: de beroemde gele taxi’s worden namelijk vervangen door een soort minibusjes. En wel van het Japanse automerk Nissan. Dat betekent meer beenruimte, een voorziening om je elektronica in de auto op te laden, een open raam om wolkenkrabbers door te bewonderen en een systeem waarmee je ongewenste – ahum – luchtjes op de achterbank laat verdwijnen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De meningen zijn verdeeld – niet alle Amerikanen staan hierom te juichen. Hoe hip, flashy, en comfortabel de auto’s ook mogen zijn: de patriot in hart in nieren is pragmatisch en meent dat de eigen automarkt eerst geboost moet worden in plaats van de Japanse. Anderen zijn juist blij met deze verandering: “De rit biedt de passagiers meer kwaliteit dan zij nu krijgen,” aldus David Yassky, van een commissie die zich met taxi’s en limousines bezighoudt.

Maar niet alleen de comfortabiliteit is een pluspunt, zegt burgemeester Michael Bloomberg. “De zeshonderdduizend passagiers die dagelijks gebruik maken van taxi’s verdienen de nieuwste technologie en de veiligheid die het model hun biedt.” Dat klinkt inderdaad niet verkeerd.

Daarmee verdwijnt echter een icoon van de New Yorkse straten. Niet meer zullen de claxons op z’n Amerikaans klinken, maar op z’n Japans. Maar zowel de taxibestuurder als de passagiers zullen er meer features voor terugkrijgen. De bestuurder zal geen last meer hebben van luchtjes – en de passagier kan na een lange dag zijn ‘benen even kwijt’.

De nieuwe Nissans:
<iframe width=”470″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/RfO6RsZUBW4″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

De huidige Ford:
<iframe width=”470″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/x3qK6Em3Bmo” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Onderwerpen